Fit ball in family

Fit ball vagy gimnasztika labda

 

 

Sokan azonosítják a “nagy labdákat” a fit ballal,pedig van különbség.

A különböző üzletekben kapható színes nagy lasztik más anyagból készültek. Ezek tökéletesen alkalmasak az erősítő feladatokhoz, nyújtó gyakorlatokhoz vagy arra,hogy a gyerek tomboljon rajta 🙂 Ha ilyet választasz nézd meg a dobozán a méretét,mert nem mindegy melyik méretet választod, fontos,hogy a magasságodhoz megfelelô legyen.

A fit ball erősebb anyagból készült,hiszen egy fit ball edzés lehet koreografált is. Bírnia kell a folyamatos rugózást,surlódást a kardio gyakorlatok alatt,megfelelő támasztékot ad,így tehermentesíti az izületeket,és a folyamatos surlódás jótékonyhatása,hogy csökken a narancsbőr. Fit ballt is magasság szerint választunk,illetve felfújás után én mindig ellenörzöm az Edzőtársaim térdszögét a lasztin ülve,illetve,hogy ha felállnak a lasztiról kényelmesen elérjék a kezükkel,hiszen ez nagyon fontos egy-egy lépésnél. Erősítő és nyújtó gyakorlatok ugyanúgy végezhetőek rajta,mint a gimnasztika labdán.

Az én edzéseim úgy épülnek fel,hogy bemelegítés után az óra egyik részében koreográfia segítségével emeljük a pulzust,a jó zenére kicsit “bulizunk”, ami a mozgáskoordináció fejlesztésére is kiváló,és a folyamatos haskontroll miatt végis dolgozik a has 😉 Az óra második részében pedig kör edzést,intetvall edzést vagy ” szimpla” erősítő feladatsort végzünk,így én csak is Fit ballal dolgozok.

 

Bővebben a fit ballról a www.r-med.hu oldalon olvashattok.

Timi

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!